CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

October 28, 2011

'Cahaya Kekuatanku' kata hanya sekadar mukadimah saja.

Salam terlebih dahulu diucapkan kepada semua pembaca.

Dah terlalu lama aku sengaja membiarkan blog aku berhabuk terbiar tak terjaga bersawang sana-sini.  Haha, cuma macam-macam jenis sarang aje yang aku tak nampak kat sini.  Tergerak hati aku untuk bangkit menulis semula apabila ada seorang rakan aku yang bertanyakan ‘bila aku nak update blog aku ni?’ katanya teringin nak berblog walking dalam blog aku yang tak seberapa ini.  

Okaylah, kawan demi kamu aku turutkan juga. Dan disebabkan kesungguhan kamu aku mencuba juga untuk bangkit walaupun agak payah.  Agak payah? Keliru aje bunyinya.  Haha, biarlah hanya insan di sekelilingku yang benar-benar memahami saja mengerti kiasan kata-kata itu. 

Tapi bukan semata-mata untuk itu saja.  Disebabkan cita-cita untuk menjadi penulis masih lagi belum tercapai jadi, tak salah untuk aku menonjolkan bakat yang tak seberapa ini ke dalam penulisan blog.  Sekadar untuk berkarya di ruang ini serta bersama-sama berkongsi cerita suka duka kehidupan aku bersama-sama insan tersayang juga berkongsi info yang mungkin akan aku kongsi bersama-sama dengan blogger lain juga pembaca yang sudi melawat blog ‘Cahaya kekuatanku’ ini.  ecece.. Cahaya kekuatanku?  Huhu.. konon la kuat sangat ye.

Jam dah menunjukkan pukul 3 pagi sekarang ini dan roomate aku pun dah membuta mungkin juga dah transit ke alam mimpi dan aku pula masih lagi di sini berjaga bagaikan burung hantu lagaknya. Mata masih lagi degil untuk minta dikatup.  Erti kata lainnya dah beberapa malam aku tak boleh tidur. Sekejap aku tidur dan sekejap aku berjaga.  Ohh, sangat merimaskan menghadapi situasi ini. 

Masih tak sedar lagi esok ada final test. Boleh buat atau tidak aku tak mampu nak kata lebih.  Apa yang penting aku hanya mampu berserah saja kerana aku dah berusaha yang semampu mungkin. Doakan segalanya dipermudahkan ya kawan-kawan.

 Sebelum aku merapu yang bukan-bukan lebih baik aku berhenti untuk setakat ini saja.  Ini cuma sekadar mukadimah.  Jumpa lagi di dalam entry lain. Insya-Allah mungkin entry yang lebih menarik dari entry-entry sebelum ini yang akan menyusul oleh ‘CK’ aka ‘Cahaya kekuatanku’.