CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

October 29, 2011

Tanggal 26 Oktober 2011, Lumut mencuri tumpuan CK

Alhamdulillah, akhirnya hari ini segalanya berjalan dengan lancar walaupun ada beberapa perkara yang sering mengusik hati ini tak kira ke mana saja kaki melangkah dan apa saja yang CK lakukan. Final test yang CK harap-harapkan penantiannya akhirnya berakhir dengan ‘tak jayanya’.  Haha.. dalam erti kata lain takut, kecut perut semua rasa ada.  Hopefully dapat best mark untuk effort yang telah CK dan kawan-kawan buat.  Kita ketepikan dulu cerita itu.

Deepavali.
Tiba-tiba aje CK cerita pasal Deepavali ini?

  Tanggal 26 Oktober 2011 perayaan Deepavali disambut oleh semua kaum India di Malaysia.  Dah tentu waktu itu waktu cuti umum.  Pasti lebih ramai ibubapa yang sedang bercuti membawa keluarga masing-masing untuk have fun right. 
kalau CK kata CK nak tumpang sekaki sambut perayaan ini tak salah kan kan kan.. 

Jom, sambut Deepavali mandi minyak kat pantai Lumut.  Haha…
Thanks banyak-banyak CK ucapkan pada sahabat CK ‘Cik Kiah bukan Cahaya Kekuatanku, okay’ aka ‘Nur’Syakira’ juga si buah hati pengarang jantungnya ‘abang palish’ aka ‘Fariz Ismail’.

Both of u making my day that day walaupun ketenangan yang CK dapat itu hanya untuk sementara waktu tapi sekurang-kurangnya CK puas sebab CK dapat rasakan keikhlasan kalian berdua.

Kepada ‘Dua merpati sejoli kesayanganku’

Terima kasih sebab…
sudi jadi pemandu tak langsung CK walaupun CK da offer diri untuk gilir-gilir drive.  Kesian kamu berdua terpaksa drive dalam keadaan mengantuk yang teramat sangat.

Terima kasih juga sebab…
Sudi bawa CK ‘jalan-jalan cari makan’ di Restoran yang berkonsepkan makan secara layan diri semua ambil sendiri termasuk air pun ambil sendiri yang CK rasa belum lagi CK temui di Selangor.  Mungkin juga ada tapi masih lagi belum explore sehabis mungkin dan mungkin juga hanya ada satu-satunya di Lumut ini.  Bila nampak bermacam 40 jenis lauk CK rambang mata sekejap.  Huh, pening tak tahu nak pilih lauk yang mana satu, dalam erti kata lain ‘jakon’ sebentar. Haha. Sampai sekarang masih terbayang-bayang lauk Burung Puyuh masak kicap antara salah satu lauk istimewa di restoran itu.  Ini bukan tipu atau rekaan semata-mata. Restoran ini pernah disiarkan dalam rancangan ‘Jalan-jalan Cari Makan’ tau.  Jadi tak hairanlah kalau ramai pengunjung yang datang ke restoran itu termasuk pelancong dari luar negara disebabkan makanannya yang betul-betul membuka selera.

Dan terima kasih juga sebab…


Sudi bawa CK ke tempat ini semata-mata untuk mencari sedikit ketenangan melihat dunia luar sekejap.  Haha, bunyi macam dah lama sangat kena kurung kat PSIS sampaikan nak nampak dunia luar pun susah ya.  Haha, tapi mungkin itu hakikat sebetulnya.  Sesekali tengok laut dan langit yang luas terbentang membuatkan hati CK sedikit tenang cuma kadangkala rasa itu sesekali datang mengusik. Hoho, tak suka. Pergi jauh-jauh!

 Sampaikan tertidur sekejap disebabkan keletihan yang teramat.  Mana tidaknya, buat assignment sampai pukul 5 pagi semuanya gara-gara line broadband di PSIS yang sangat-sangatlah romantiknya.  Tapi apakan daya, bak kata pepatah di mana bumi dipijak di situ langit dijunjung.  terima ajelah.
  
 'Cik Kiah' aka 'Nur'Syakira anak wak Musriman' kesayangan CK.  Dialah penghibur hati CK yang selalu buat CK ketawa terkekek dengan lawaknya.  Sayang kamu.  Semoga bahagia di samping abang Palish mu yang tersayang. Hehe...